Gyakran ismételt kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések című részben találhatja meg az oldal látogatóitól leggyakrabban elhangzó kérdéseket és az arra adott válaszokat. Ha Önnek kérdése vagy problémája van az oldal használatával kapcsolatban és nem talál választ ebben  a fejezetben, akkor írja meg nekünk az info@csereingatlan.com címre és mi válaszolni fogunk Önnek.

1. REGISZTRÁCIÓ

1.1 Miért kell regisztrálni ?

A regisztráció azért szükséges, mert így tudjuk Önt értesíteni a fontos eseményekről, a keresések eredményéről és így biztosítható az is, hogy Ön üzeneteket tud fogadni és küldeni. Ehhez szükségünk van néhány adatra, mely minden esetben azonosítja Önt és segít minket abban, hogy kapcsolatba tudjunk Önnel lépni.

Csak a regisztrált felhasználó tud előfizetővé válni, ami számos szolgáltatása igénybe vételét teszi lehetővé. Egyszóval regisztráljon és használja ki a csereingatlan.com minden lehetőségét! A regisztráció menetéről az Útmutatóban minden tudnivalót megtalál.

1.2 Regisztráció nélkül semmilyen szolgáltatást nem vehetek igénybe ?

Csak a már regisztrált felhasználó tud belépni az oldalra. Belépés nélkül csak néhány funkció érhető el:

 • A Keresés használható, de azzal a a megkötéssel, hogy a létrehozott keresés nem menthető el (hiszen nem tudjuk,hogy ki hozta létre), ezért kilépés után minden beállítás elveszik.
 • Megtekinthetők a Gyakran Ismételt Kérdések és a Használati Útmutató
 • Elolvashatók az oldallal kapcsolatos információs szövegek

Úgy gondoljuk, hogy Ön nem ezekre kíváncsi, hanem értékesíteni, cserélni szeretne. Ezért regisztráljon és használja az oldalt. További információkat tudhat meg az Útmutatóban!

2. Ingatlanaim

2.1 Mit kell tennem, ha nem találok nekem megfelelő címkét az ingatlanomhoz?

Kérdés: Mobil házat szeretnék cserélni, de ilyen címkét, sem rovatot nem találtam, mit tegyek ?

Válasz: A csereingatlan.com szerkesztői minden elkövettek, hogy mindenki megtalálja a neki megfelő kategóriát a portálon., de mi sem vagyunk mndenhatók. Ezért arra kérjük a felhasználókat, hogy ha ilyen eset fordul elő, akkor írják meg nekünk az info@csereingatlan.com címre és mi 24 órán belül frissíttjük az oldalt és bővítjük a címtárat.

2.2 Miért csak 2 ingatlant vihetek fel?

A csereingatlan.com ingatlan cserét elősegítő internetes hirdetési portál. Ezért az oldalra feltett ingatlan vagy ingatlanok és az elmentett keresések által létrehozott cserekombinációk segítségével történik az esélyes találatok kiválasztása, keresése. A 2 ingatlan és az elmenthető 6 db keresés segítségével nagyon sok fajta kombináció hozható létre , ezért a biztos és hibamentes működés érdekében így maximáltuk a feltölthető ingatlanok számát. Azt gondoljuk, hogy a szóba jöhető cserekombinációk nagy részét így is biztosítjuk, de a későbbiekben tervezzük a lehetőségek bővítését.

2.3 Miért nem tölthetem fel ugyanazt az ingatlant kétszer?

Egyrészt azért, mert semmi értelme, semmivel nem javítja az esélyeket. A feltöltött ingatlant azok a keresések mindenképpen megtalálják, melyeknek megfelel, akkor is, ha csak egyszer töltötték fel.

A másik ok az, hogy ez megtévesztő és zavaró lesz azok számára, akik így olyan találatokról is kapnak értesítést, amelyek semmilyen új információval nem szolgálnak. Az ilyen szituációk csökkentik az oldal hitelességét, rontják a színvonalát. Ezért ez a felesleges és káros gyakorlat nem megengedett.

2.4 Hogyan tudom módosítani az elmentett ingatlanom adatait?

Az Elmentett ingatlanaim alatt az ingatlanra kattintva megjelenik négy fül (Bövebben, Szerkesztés, Üzenetek, Tipp). A Szerkesztésre kattintva megnyilik az ingatlan felviteli űrlap, a rögzített adatokkal. Itt valamennyi adat módosítható. A változások rögzítéséhez a “Változások mentése” gombra kell kattintani.

2.5 Alaprajzot is feltennék, hogyan tudom megrajzolni?

A legegyszerűbb megoldás az, ha egy kockás papírra felrajzolja az ingatlan alaprajzát, szintenként külön (Ha többszintes az ingatlan). Törekedjen arra, hogy a rajz méretarányos legyen (pl: egy kocka 50 cm vagy 1 m) és az egyes helységek fiunkcióját tüntesse fel a rajzon. (Szoba, Konyha, stb.). Ha ezzel készen van, akkor vagy szkennelje be a rajzot, vagy ha erre nincs lehetősége, de van Önnek fotozásra alkalmas telefonja vagy digitális fényképezőgépe, vagy tud ilyet kölcsön kérni valakitől, akkor fotózza le a rajzot és töltse fel a számítógépére és onnan az oldalra. Ha rendelkezik az ingatlan építési engedélyezési tervrajzával, akkor az ott lévő alaprajzot használhatja, de azt javasoljuk, hogy ne azt tegye fel, mert az szakemberek számára készült és sokak számára nehezen követhető, hanem készítsen róla másolatot (pl.: átlátszó, vékony papírt tegyen az alaprajz fölé) .

Használhat ingyenesen letölthető alaprajzkészítő programokat is, több ilyet találhat az interneten. (Írja be a keresőbe: alaprajz készítő).

 

2.6 Miért kell megadni ennyi adatot az ingatlanomról?

Az ingatlan cserében mindenki eladó és vevő egyszerre, ezért nem csak az eladói pozicióból fakadó adatokat (az eladásra kínált ingatlan adatai), kell megadni, hanem a cserébe kért másik ingtlanra vonatkozó adatokat is (Keresés). Az Ön ingatlanára vonatkozóan azért érdemes több adatot megadni, mert így biztosítható az, hogy csak azok találják meg az Ön ingatlanát, akik valóban olyat keresnek, mnint amilyen az Öné. Ön viszont a Keresések létrehozása esetén ügyeljen arra, hogy jól használja ki az egyes adatoknál alkalmazható tól-ig tartományokat, mert ha ezket túl szűkre szabja, akkor nem-, vagy csak nagyon kevés találata lesz, ha viszont túl tágra méretezi ezeket, akkor nagyon sok és az Ön számára érdektelen találata lesz.

Csere

A csere menüben az összes elmentett keresésünket összekapcsoltuk az ingatlanunkkal, jól van ez így?

Nem, ez így nem jó, mert ezzel azt kéri a programtól, hogy keressen olyan hirdetőt, aki rendelkezik valamennyi a csréhez rendelt keresésnek megfelelő ingatlannal és ezekt el is kívánja cserélni az Önével.

Minden ügyfél 3 db cserekombinációt hozhat létre. Cserekombináció a hirdetésnek az a módja, amikor a hirdető a portálra feltett ingatlana vagy ingatlanai és a létrehozott keresése vagy keresései összekapcsolása révén határozza meg, hogy mit ad és mit kér egy sikeres ingatlancsere érdekében. A cserekombináció háromféle lehet:

A hirdető

 • Egy ingatlanért két másik ingatlant kér cserébe

 • Két ingatlanért egy másik ingatlant kér cserébe

 • Egy ingatlanért egy másik ingatlant kér cserébe

Tehát a csere típusától függően egy vagy két ingatlant-, illetve egy vagy két keresés tehető fel egy cserekombinációban és összesen három kombinációt lehet létrehozni és elmenteni..

Hirdetések

Elfelejtettem a jelszavamat, mi a teendő?

Kattintson az “Elfelejtett jelszó“ feliratú gombra. A rendszer elküld az Ön e-mail címére eg y automatikusan generált jelszót és ezzel be tud lépni az oldalra.Javasoljuk, hogy belépés után ezt a jelszót változtassa meg a Profil lapján.

Hogyan módosíthatom a keresés ill. a csere adataimat?

Mindhárom esetben a megfelelő oldalra lépve látni fog egy “Módosítás” feliratú gombot. Erre a gombra kattintva megjelenik a módosítani kivánt adatokat tartalmazó oldal, ahol megváltoztathatja a rögzített adatokat. A módosítás befejeztével az adatokat el kell mentenie. Bövebben lásd az Utmútatót.

Hogyan törölhetem az ingatlan, keresés ill. a csere adataimat?

Ingatlan tölése:  Ingatlanaim/Elmentett ingatlanaim oldalon kattintson bele a kiválasztott ingatlan sorába. Ekko rmegjelnnek az ingatlant leíró részletes adatok. Az “ingatlan adatai” felirat alatt látható négy fül közül kattintson a “Szerkesztés”-re. A szerkesztő oldal alján található az “Ingatlan törlése” feliratú gomb, erre kattintva törölheti  a feltöltött ingatlan minden adatát.

Mi az a plussz, amit az előfizetésért kapok?

Az Útmutató elején megtalálható az oldal összes szolgáltatása. ha Ön egyéni előfizető (nem ingatlanközvetítő iroda brőkere), akkor az “Egyéni előfizetők blokkban megtekintheti, hogy mely szolgáltatások vehetők igénybe előfizetés nélkül és melyek csak előfizetéssel. Röviden összefoglalva:

Előfizetés nélkül feltölthet 2 db ingatlant 20 – 20 fotóval, létrehozhat 6 db keresést és el is mentheti őket, illetve létrehozhat és elmenthet 3 db cserekombinációt.

Ha rendelkezik Előfietéssel akkor az előzőeken túl meg tudja megtekinteni a “Kinek tetszik az én ingatlanom” című listát és ahhoz tartozó információkat, a Keresési találatokhoz tartozó ingatlanok kereséseit, a csere találatokat és a többszintű cseretalálatokat. Javasoljuk, hogy regisztráljon és próbálja ki az oldal ingyenes szolgáltatásait.  Ha úgy tapasztalja, hogy a csereingatlan.com hasznos lehet az Ön számára, akkor legyen előfizetönk, mert így tudja a portál kínálta előnyöket teljes mértékben kihasználni.

Mikortól és meddig látható a hirdetésem?

Ha Ön nem rendelkezik érvényes előfizetéssel (vagy azért, mert lejárt az előfizetése, vagy nem is volt), akkor 2 hónap etelte után a a rendszer megkeresi Önt e-mailben és megkérdezi, hogy aktuális-e még a hirdetése. Ha Ön erre nem ad választ, akkor kétszer megismételjük a kérdést és ha erre sem kapunk választ, akkor a rendszer törli a hirdetését és erről levélben értesíti Önt. Ezt azért tesszük, mert az a célunk, hogy az oldalon csak aktuális hirdetések legyenek.

Mit tehetek fel ingyen?

A portál lehetőséget ad arra, hogy Egyéni Felhasználók  INGYEN feltegyék a következőket:

 • 2 db ingatlan,20 képpel 
 • 6 db keresés (mit szeretne kapni cserébe)
 • 3 db cserekombináció ( összeköti: melyik ingatlanáért milyen ingatlant szeretne?)

A többi kényelmi funkció fizetés ellenében érhető el,. Áraink nagyon kedvezőek, a fizetős szolgáltatások már átlagosan havi  1000 Ft-tól elérhetők !.

Nem tudok belépni, mi a teendő?

Ha Ön nem tud belépni, akkor ennek három oka lehet: vagy nem regisztrált, vagy az Ön profilja törölve lett. vagy nem érvényes belépési adatot adott meg. (e-mail cím, jelszó). Az első két esetben Regisztrálnia kell, a harmadik esetben, ha a jelszavát felejtette el, akkor kérnie kell új jelszót (Elfelejtett jelszó), ha az e-mail címe rossz, akkor írjon az info@csereingatlan.com címre és segíteni fogunk Önnek.

Ingatlanok

Mi az a HRSZ?

Hrsz: Helyrajzi szám,. az a szám ,melyen a földhivatal az ingatlant nyilvántartja.

Kapcsolatok

Hogyan tudok üzenni az ingatlan tulajdonosának?

Erre több helyen is módja van, de csak akkor, ha rendelkezik érvényes előfizetéssel. Az “Üzenet a tulajdonosnak” gomb a kiválasztott ingatlan adatlaján a következő menúpontokban érhető el:

 • Ingatlanaim/Elmentett ingatlanaim /Kinek teszik ez az ingatlan/Üzenet a tulajdonosnak 
 • Keresések/Elmentett kereséseim/Találatok/Üzenet a tulajdonosnak
 • Csere/Elmentett cseréim/Találatok/Üzenet a tulajdonosnak
 • Csere/Elmentett cseréim/Többszintű cserék/Üzenet a tulajdonosnak

Ezen a módon akkor is tud üzenni a hirdetőnek/tulajdonosnak, ha nem ismeri az elérhetőségeit. (telefonszám, e-mail cím). A címzett az Ön üzenetére tud válaszolni és több üznetet is tudnak egymással váltani. A Profilban megadott gyakorisággal értesítést kap az Ön részére érkezett üzenetekről.

Hogyan tudom meg a tulajdonos elérhetőségeit?

A csereingatlan.com nagy hangsúlyt helyez a személyes adatok védelmére. Ezért az ingatlan hirdetések csak a Felhasználó Beceneve alatt jelennek meg. A kapcsolatfelvételre a belső üzenet ad lehetőséget (Üzenet a tulajdonosnak) ezt akkor is megkapja a címzett, ha Ön nem ismeri sem a nevét, sem más elérhetőségét. A belső üzenetben mód van az egyéb kapcsolati adatok (e-mail  cím, telefionszám, stb.) megadására, mert ezeket az üzneteket csak a két fél látja, más nem.

Milyen sürűséggel kapok információt az találataimról?

A találati értesítések gyakoriságát Ön tudja beállítani a Profil lapján. (Az oldal tetején jobbra az Ön Becenevére kattintva két lehetőség nyílik meg: Profil és Kilépés) A profil lap bal alsó sarkában található blokk neve: Értesítések. itt tudja beállítani, hogy az Új üzenetek (más Felhasználó üzenetei) és a Keresési találatokról szóló üzenetek milyen gyakorosággal érkezzenek Önhöz. A beállítás után a változásokat el kell menteni !

Navigáció

Hogyan tudok a Főoldalra visszalépni ?

A Főoldalra az oldal tetején lévő                  

      logora kattintva lehet visszalépni

 

Számlázás menete

Hogyan tudok fizetni?

Az előfizetési csomag kiválasztásakor Önnek meg kell adnia, hogy milyen módon kíván fizetni. Ez lehet átutalás vagy kártyás fizetés.

Mi a teendőm a díjbekérővel?

Az előfizetési folyamat végeztét követően Ön fog kapni e-mail-ben egy díjbekérőt és egy kisérő levélet. A kisérő levél  – attól függően, hogy Ön milyen fizetési módot választott – fogja Önt segíteni a fizetés lebonyolításában. A sikeres fizetést követően aktíváljuk az Ön előfizetését és küldünk Önnek egy e-számlát a válaszott csomagról és a kifizetett összegről.

Mi az az elektronikus számla?

Az elektronikus számla (e-számla) egy olyan számla, mely az elektronikus úton előállított és tárolt formájában minősül bizonylatnak. Az e-számla e-mail utján jut el Önhöz, pdf formátumban. A pdf (Portable Document Format) az ingyenesen letölthető Adobe Reader alkalmazással nyitható meg, olvasható és nyomtatható ki. A vonatkozó jogszabályok értelmében az e-számla elektronikus úton tárolt formája a bizonylat, az eredeti példány, a nyomtatot változat minden esetben másolatnak minősül.